Kempische Amateur Radioclub PI4KAR
Bladel opgericht 10 november 1993
 
 
 
 

AGENDA&NIEUWS

APRS Digi/Igate PI1GEO in Eindhoven.
Sinds 2016 draait in Bladel de APRS digi PI1GPS, door de revival van APRS via alle digimodes loopt daar heel wat traffic overheen, de eerst volgende digi staat in den Bosch en is er al jaren een gat in Eindhoven. Wij hebben een locatie gevonden in Eindhoven om een APRSdigi/igate te plaatsen. Alle materialen zijn aangekocht en de BT voor PI1GEO is aangevraagd, wij hopen binnen enkele weken het geheel actief te zetten.

Iemand zin om het cq ww wpx 48 uur contest mee te draaien bij KAR ? 30 en 31 maart 00.00 tot 00.00
.. Graag reactie via Hans Peeters  

 info@productieservice.nl


PI1KAR multimode hotspot vanaf nu operationeel voor c4fm, DMR en d-star. Op 144.925. Voor D-star shift van -of+ 0.00 nodig. 

Hardware bestaat uit een mmdvm print op een RPI2, gekoppeld aan een yaesu ft 8900. Antenne X200 op 28 mrt hoogte. C4fm staat gelinkt aan de Hobbyscoop NLroom. D-star staat standaard aan reflector DCS007 B.

De MMDVM hotspot van PI1KAR is van reflector te wisselen via DTMF
Voor C4FM kijk op:  www.pistar.uk/ysf_reflectors.php

 


Dick PD0JMC SK

Op 5 februari hebben wij ons Erelid Dick PD0JMC naar zijn laatste rustplaats gebracht, helaas is deze fijne technisch begaafde mens er niet meer.PI25KAR 25 jarig jubileum.

Zaterdag 10-11 hebben wij ons 25 jarig jubileum gevierd in en rondom het KARhome, lekker druk bezocht en heel gezellig. Op naar de volgende 25 jaar.
Plan Egyptische Poort Bladel.

Wij hebben als radioclub PI4KAR na de openbare belofte van de wethouder in oktober 2016, "dat wij mogen blijven met ons clubgebouw", flink geïnvesteerd in onze home, techniek, infrastructuur en omliggend terrein. 

Het ledenaantal is toegenomen, we kunnen ons nu permitteren om jonge mensen uit de deze Kennisregio te informeren over techniek en communicatie. 
Wij houden de gemeente en partijen aan deze belofte om onze toekomst te zekeren.

UPDATE: 11-2-19 samen met de Gilde een gesprek gehad met de gemeente Bladel over de ontwikkeling op het terrein aan de Leemskuilen waar wij met beide verenigingen zitten. Het was een open gesprek, in zover de informatie beschikbaar was, als het over geld gaat dan zijn zaken niet helder. 

Wij mogen blijven zitten op het terrein, waar precies en tegen welke voorwaarden is nog niet bekend. De Duivel zit altijd in de details en het venijn in de staart..Eind mei wordt het geheel behandeld in de raad, daarbij zijn wij zeker aanwezig.55 Jaar verbindingen op 23 cm tussen PA en ON

Op donderdag 23 augustus vond de Lunch plaats tgv het 1e QSO op 23 cm tussen ON en PA in 1963

De lunch liep gezellig uit tot 4 uur. Naast meerdere KARleden waren ook de weduwe en zoon van Piet PA0VLP aanwezig en natuurlijk zijn Belgische tegenstation uit 1963 de 87 jarige Gaspard Wilde ON4ZK, die inmiddels ook al 68 jaar zendamateur is en voor die tijd gepiraat heeft in België en Congo.

Van Links naar rechts op de foto de weduwe van Piet PA0VLP, Gaspard ON4ZK en Antoine de zoon van Piet.

Zij ontvingen allemaal het afgebeelde aandenken aan deze dag. 


Jeugdtoernooi

Zondag 27 mei was het Jeugdtoernooi bij onze buren op het gildeterrein, waarbij kinderen tot 13 jaar, kennis maken met verschillende facetten van het Gildeleven, sporten en hobby’s.

Wij deden ook mee, de kinderen krijgen de opdracht om een korte zin in morse te nemen, deze zin wordt geseind door Louis PA0LCE, die de +/- 50 kinderen daarnaast zeker spannende dingen over onze hobby vertelde.


Donderdagavond 

Bijeenkomst in het KARhome, loop binnen vanaf 19.30

De radioshack is open, apparatuur en gratis koffie en koekjes staan klaar. 

Leemskuilen 16 B, 5531 NL, op het Gildeterrein in Bladel


 

1e zaterdag van de maand                 

Op de 1e zaterdagmiddag van de maand Clubmiddag, jullie zijn van harte welkom in het KARhome voor gratis koffie, thee Oma’s cake en soms bitterballen. 

Af en toe moeten er wat klusjes aan en rondom het KARhome gedaan worden, maar daarnaast kun je natuurlijk altijd voor jezelf aan de gang met de beschikbare meetapparatuur, gereedschappen en materialen.

KAR REMOTE SDR RX


Een goeie antenne is meer waard dan 1 kw, zeker bij ontvangst is een goeie antenne in een ideale omgeving zonder de man-made noise vandaag de dag niet meer voor elke Urbane amateur haalbaar.
Op het KARterrein is het RF rustig en de ontvangst super..

Inmiddels is de Discone antenne van 25-1330 mhz en Diamond 8010 aangesloten.


 

Plan Egyptische Poort Bladel.

Wij hebben als radioclub PI4KAR na de openbare belofte van de wethouder in oktober 2016, "dat wij mogen blijven met ons clubgebouw", flink geïnvesteerd in onze home, techniek, infrastructuur en omliggend terrein. 

Het ledenaantal is toegenomen, we kunnen ons nu permitteren om jonge mensen uit de deze Kennisregio te informeren over techniek en communicatie. 
Wij houden de gemeente en partijen aan deze belofte om onze toekomst te zekeren.