Kempische Amateur Radioclub PI4KAR
Bladel opgericht 10 november 1993
 

AGENDA&NIEUWS

Memorial Dick PD0JMC 

Het KARhome, de masten en alles er omheen, zouden er niet staan als Dick PD0JMC daar niet eindeloos veel vakkundige uren in had gestoken.

Dick was een bescheiden en rustige mens waarvoor voor geen berg te hoog was, “het moest gewoon perfect zijn”, anders maakte hij het niet. Zijn beroemde Suzuki busje zat vol met netjes geordend gereedschap en was voor elk karwei apart in een kistje verpakt.  Gaf hem een sjekkie en een kop thee met veel suiker en hij maakte in zijn timmermans overall dingen die na een vulkaanuitbarsting, aardbeving en tsunami nog als enigste overeind stonden.

Hij is helaas te vroeg gestorven, wij hebben bij zijn geliefde KARhome in januari waardig van hem afscheid kunnen nemen.

Het KARhome is altijd toegankelijk voor de KARleden en nu het hele gedoe om ons terrein voorbij is zal Dick’s werk nog jarenlang blijven bestaan.

Om Dick in herinnering te houden wordt het KARhome op 7 juli a.s. omgedoopt tot het JMChome, daarbij zullen de directe nabestaanden van Dick ook aanwezig zijn. Wij gaan dit samen vieren met de onthulling van een plaquette door Joke, waarna wij met zijn allen zijn leven met een hapje en drankje zullen vieren.

Je bent na aanmelding als KARlid natuurlijk welkom op zondag 7 juli a.s om 15 uur  webmaster@pi4kar.net

Dick PD0JMC SKKARvelddagen 6 t/m 8 september

Minicamping de Schildpad in Budel
Kosten voor heel het weekend 25,- p/p incl. electra/water en douche en Wifi met Tent of caravan. Er zijn ook nog 2 blokhutten te huur tegen dezelfde prijs.

Dagbezoekers zijn natuurlijk ook welkom, deze kunnen gebruik maken van alle faciliteiten voor 5 euro p/p voor het weekend.

Zaterdagavond 7 september is er een BBQ, de KAR zorgt voor het vuur, jij voor de rest.

http://www.minicampingdeschildpad.nl/                Museum in Beweging, 19 mei 2019 

Geslaagde presentatie van onze hobby tijdens de, " museum in beweging", dag in Hooge Mierde door PI4KAR.
Op deze zondag waren er allerlei activiteiten rondom het
Myrthaplein en het plein bij het museum in Hooge Mierde

Het programma van Museum in beweging:
- Voertuigen uit de oorlogsjaren,
- Voertuigen waarmee men een route kan meerijden,
- Noodhospitaal,
- Zendontvangers uit WO II in gebruik door Louis PA0LCE
- Re-enactment met presentatie van vuurwapens en blanke wapens,
- Overvlucht van een historisch vliegtuig dat de Vliegende Hollander afwerpt,
- Militariamarkt.


Zendontvangers uit WO II in gebruik door Louis PA0LCE, vanaf de 5e minuut in de reportage, "Museum in beweging Hooge Mierde".   museum de bewogen jaren Hooge Mierde


museum de bewogen jaren Hooge Mierde


APRS Digi/Igate PI1GEO in Eindhoven actief

Sinds 2016 draait in Bladel de APRS digi PI1GPS, door de revival van APRS via alle digimodes loopt daar heel wat traffic overheen, de eerst volgende digi staat in Den Bosch en Bladel, er was dus een gat in Eindhoven. Nu actief met 20 watt op 12mtr, PI1GEO-10 in JO21SK


PI1KAR multimode hotspot

Voor D-star is een shift van -of+ 0.00 nodig                                                                                                                  Hardware bestaat uit een mmdvm print op een RPI2, gekoppeld aan een Motorola GM340. 

Antenne X200 op 28 mrt hoogte. 
C4fm staat gelinkt aan de Hobbyscoop NLroom. 
D-star staat standaard aan reflector DCS007 B.

http://dcs007.xreflector.net/index.php


Plan Egyptische Poort Bladel

Wij hebben als radioclub PI4KAR na de openbare belofte van de wethouder in oktober 2016, "dat wij mogen blijven met ons clubgebouw", flink geïnvesteerd in onze home, techniek, infrastructuur en omliggend terrein. 

Het ledenaantal is toegenomen, we kunnen ons nu permitteren om jonge mensen uit de deze Kennisregio te informeren over techniek en communicatie. 
Wij houden de gemeente en partijen aan deze belofte om onze toekomst te zekeren.

Wij mogen blijven zitten op het terrein, waar precies en tegen welke voorwaarden is nog niet bekend. De Duivel zit altijd in de details en het venijn in de staart.


Donderdagavond 

Bijeenkomst in het KARhome, loop binnen vanaf 19.30

De radioshack is open, apparatuur en gratis koffie en koekjes staan klaar. 

Leemskuilen 16 B, 5531 NL, op het Gildeterrein in Bladel

 

 1e zaterdag van de maand          

Op de 1e zaterdagmiddag van de maand Clubmiddag, jullie zijn van harte welkom in het KARhome voor gratis koffie, thee, Oma’s cake en soms bitterballen. 

Af en toe moeten er wat klusjes aan en rondom het KARhome gedaan worden, maar daarnaast kun je natuurlijk altijd voor jezelf aan de gang met de beschikbare meetapparatuur, gereedschappen en materialen.

1e zaterdag van de maand bij PI4KAR

Hamnieuws

https://www.hamnieuws.nl/

Het laatste nieuws voor zendamateurs

Opheffing DKARS en oprichting DARU

8 juni 201903:19

PH4X

In augustus 2018 is in het DKARS magazine gepubliceerd: Het DKARS-bestuur heeft geconcludeerd dat de afgelopen jaren buitengewoon voorspoedig zijn verlopen en realiseert zich dat dit alleen maar mogelijk is geweest door de steun van alle radioamateurs die zich met DKARS verbonden hebben. Een groep van enthousiaste mensen die blijft groeien. Ook een groep mensen […]

IC-9700 Firmware v1.10 beschikbaar

7 juni 201904:43

PH4X

Icom heeft een firmware update uitgebracht voor de IC-9700 VHF/UHF zendontvanger. Deze versie moet een aantal zaken oplossen die door sommige amateurs als problematisch ervaren werden. Bijvoorbeeld een erg kleine frequentie drift, hoewel deze zeer ruim binnen de specificaties viel. Een nieuwe feature is at de 10 MHz referentie ingang nu gebruikt kan worden zoals […]

5
>


Veilingen bij de VERON Eindhoven

De regels voor de veiling en verkoop:

1. De veiling- en verkoopavond van de Veron afdeling Eindhoven staat open voor alle radio-amateurs, die lid zijn van een van de amateur-verenigingen en/ of afdelingen in de regio, dus zowel Veron, VRZA als de KAR.
2. Iedereen mag spullen ter veilig aanbieden. Een deel van de opbrengst ( 25% ) komt ten goede aan de afdeling Eindhoven; de rest is voor de verkoper.
3. Spullen, die aangeboden worden, horen bij onze radio-hobby.
4. Niet verkochte spullen moeten weer door de aanbieder mee naar huis worden genomen.
Uit de praktijk is gebleken, dat de meeste zaken voor "kwartjes" van eigenaar wisselen, dus verwacht niet er rijk van te worden HI....
De veiling en verkoop is in principe elke 2e maandag van de maand in Wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167, 5653 LX  Eindhoven, aanvang 20:00 uur.
Zie de convo van de VERON afdeling Eindhoven voor verdere data.  https://a13.veron.nl/agenda-2/  
 
 
E-mailen
Map