Kempische Amateur Radioclub PI4KAR
Bladel opgericht 10 november 1993
 

Activiteitenagenda

Feed
16-08-2019
-
22-09-2019
Tentoonstelling Bladel 75 jaar bevrijd
Tentoonstelling Bladel 75 jaar bevrijd, in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. zie info pi4kar.net   Meer
22-08-2019
Bijeenkomst JMC-Home
   Meer
29-08-2019
Bijeenkomst JMC-Home
   Meer
06-09-2019
-
08-09-2019
KAR Velddagen
   Meer


AGENDA&NIEUWS

Bladel 75 jaar bevrijd

Dit jaar zijn de vijf kernen van de gemeente Bladel 75 jaar bevrijd. In het kader van de 75-jarige bevrijding is er een indrukwekkende tentoonstelling te zien in het gemeentehuis van Heemkunde Kring Pladella Villa. De tentoonstelling gaat over de impact van de Tweede Wereldoorlog op de vijf kerndorpen en is tot en met 22 september te zien. De tentoonstelling neemt u onder andere mee naar de massale doortocht van Duitse troepen door Bladel op 12 mei 1940, de dramatische gebeurtenissen in september 1944, het verzet, de onderduik, de voedseldistributie en de Duitse vorderingen.

Via Louis PA0LCE en het museum Jan Corver hebben wij als PI4KAR een zendontvanger van een Lancaster ter beschikking gesteld, deze staat incl. een achtergrond verhaal opgesteld.

Er zijn tijdens de laatste oorlogsjaren heel veel Lancasters in de Kempen gecrasht, op diverse plaatsen kom je herdenkings-monumenten en propellers tegen, deze zijn onderdeel van de Liberation route.

Tentoonsteling Bladel 75 jaar bevrijd gemeentehuis BladelTentoonsteling Bladel 75 jaar bevrijd gemeentehuis Bladel


Zendontvanger LancasterZendontvanger Lancaster


LancasterLancaster


KARvelddagen 6 t/m 8 september

Minicamping de Schildpad in Budel
Kosten voor heel het weekend 25,- p/p incl. electra/water en douche en Wifi met Tent of caravan. Er zijn ook nog 2 blokhutten te huur tegen dezelfde prijs.

Dagbezoekers zijn natuurlijk ook welkom, deze kunnen gebruik maken van alle faciliteiten voor 5 euro p/p voor het weekend.

Zaterdagavond 7 september is er een BBQ, de KAR zorgt voor het vuur, jij voor de rest.

http://www.minicampingdeschildpad.nl/                


Memorial Dick PD0JMC zondag 7 Juli

Het KARhome, de masten en alles er omheen, zouden er niet staan als Dick PD0JMC daar niet eindeloos veel vakkundige uren in had gestoken.

Dick was een bescheiden en rustige mens waarvoor voor geen berg te hoog was, “het moest gewoon perfect zijn”, anders maakte hij het niet. Zijn beroemde Suzuki busje zat vol met netjes geordend gereedschap en was voor elk karwei apart in een kistje verpakt.  Gaf hem een sjekkie en een kop thee met veel suiker en hij maakte in zijn timmerman overall dingen die na een vulkaanuitbarsting, aardbeving en tsunami nog als enigste overeind stonden.

Hij is helaas te vroeg gestorven, wij hebben bij zijn geliefde KARhome in januari waardig van hem afscheid kunnen nemen.

Het KARhome is altijd toegankelijk voor de KARleden en nu het hele gedoe om ons terrein voorbij is zal Dick’s werk nog jarenlang blijven bestaan.

Om Dick in herinnering te houden werd ons home op 7 juli omgedoopt door Joke de weduwe van Dick tot het JMChome, daarbij waren de familie en een aantal KARleden aanwezig. Wij hebben dit gezellig met een goede verzorgde BBQ gevierd en nog eens geproost op Dick.


Museum in Beweging, 19 mei 2019 

Geslaagde presentatie van onze hobby tijdens de, " museum in beweging", dag in Hooge Mierde door PI4KAR.
Op deze zondag waren er allerlei activiteiten rondom het
Myrthaplein en het plein bij het museum in Hooge Mierde


Zendontvangers uit WO II in gebruik door Louis PA0LCE, vanaf de 5e minuut in de reportage, "Museum in beweging Hooge Mierde".   museum de bewogen jaren en PI4KAR


museum de bewogen jaren en PI4KAR


APRS Digi/Igate PI1GEO in Eindhoven actief

Sinds 2016 draait in Bladel de APRS digi PI1GPS, door de revival van APRS via alle digimodes loopt daar heel wat traffic overheen, de eerst volgende digi staat in Den Bosch en Bladel, er was dus een gat in Eindhoven. Nu actief met 20 watt op 12mtr, PI1GEO-10 in JO21SK


PI1KAR multimode hotspot

Voor D-star is een shift van -of+ 0.00 nodig                                                                                                                  Hardware bestaat uit een mmdvm print op een RPI2, gekoppeld aan een Motorola GM340. 

Antenne X200 op 28 mrt hoogte. 
C4fm staat gelinkt aan de Hobbyscoop NLroom. 
D-star staat standaard aan reflector DCS007 B.

http://dcs007.xreflector.net/index.php


Visie Egyptische Poort Bladel

Wij hebben als radioclub PI4KAR na de openbare belofte van de wethouder in oktober 2016, "dat wij mogen blijven met ons clubgebouw", flink geïnvesteerd in onze home, techniek, infrastructuur en omliggend terrein. 

Het ledenaantal is toegenomen, we kunnen ons nu permitteren om jonge mensen uit de deze Kennisregio te informeren over techniek en communicatie. 
Wij houden de gemeente en partijen aan deze belofte om onze toekomst te zekeren.

Wij mogen blijven zitten op het terrein, waar precies en tegen welke voorwaarden is nog niet bekend. De Duivel zit altijd in de details en het venijn in de staart.


Donderdagavond 

Bijeenkomst in het KARhome, loop binnen vanaf 19.30

De radioshack is open, apparatuur en gratis koffie en koekjes staan klaar. 

Leemskuilen 16 B, 5531 NL, op het Gildeterrein in Bladel

 

 1e zaterdag van de maand          

Op de 1e zaterdagmiddag van de maand Clubmiddag, jullie zijn van harte welkom in het KARhome voor gratis koffie, thee, Oma’s cake en soms bitterballen. 

Af en toe moeten er wat klusjes aan en rondom het KARhome gedaan worden, maar daarnaast kun je natuurlijk altijd voor jezelf aan de gang met de beschikbare meetapparatuur, gereedschappen en materialen.

1e zaterdag van de maand bij PI4KAR

Hamnieuws

https://www.hamnieuws.nl/

Nieuws voor zendamateurs

Examen statistieken Verenigd Koninkrijk

2019-06-2209:22

redactie

In het Verenigd Koninkrijk zijn er drie examens: Foundation, Intermediate en Full. De eerste is een landelijk examen dat internationaal (nog) niet erkend wordt. Het Intermediate examen is vergelijkbaar met het Nederlandse Novice examen, al voldoet het niet aan de ECC(05)06 aanbeveling. Het Full examen is gelijk aan het Nederlandse Full examen en voldoet aan […]

‘Vasthouden microfoon blijft toegestaan’

2019-06-1918:54

redactie

Op 1 juli a.s. wijzigt de wet- en regelgeving. Het vasthouden van een mobieltje tijdens het rijden mocht al niet, maar dat geldt straks voor alle bestuurders, ook op de fiets. Daar blijft het echter niet bij. Hamnieuws schreef hier al eerder over. Het vasthouden van ieder ‘mobiel elektronisch apparaat’ wordt verboden. En dit leidde […]

3


Veilingen bij de VERON Eindhoven

De regels voor de veiling en verkoop:

1. De veiling- en verkoopavond van de Veron afdeling Eindhoven staat open voor alle radio-amateurs, die lid zijn van een van de amateur-verenigingen en/ of afdelingen in de regio, dus zowel Veron, VRZA als de KAR.
2. Iedereen mag spullen ter veilig aanbieden. Een deel van de opbrengst ( 25% ) komt ten goede aan de afdeling Eindhoven; de rest is voor de verkoper.
3. Spullen, die aangeboden worden, horen bij onze radio-hobby.
4. Niet verkochte spullen moeten weer door de aanbieder mee naar huis worden genomen.
Uit de praktijk is gebleken, dat de meeste zaken voor "kwartjes" van eigenaar wisselen, dus verwacht niet er rijk van te worden HI....
De veiling en verkoop is in principe elke 2e maandag van de maand in Wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167, 5653 LX  Eindhoven, aanvang 20:00 uur.
Zie de convo van de VERON afdeling Eindhoven voor verdere data.  https://a13.veron.nl/agenda-2/  
 
 
E-mailen
Map