Kempische Amateur Radioclub PI4KAR
Bladel opgericht 10 november 1993
 

AGENDA&NIEUWS

AGENDA

  • Elke 1e Zaterdag van de maand knutselmiddag in het KARhome
  • Elke donderdagavond bijeenkomst in het KARhome
  • Donderdag 6 februari om 20 uur een bestuursvergadering in het KARhome
  • Zaterdag en zondag 8 en 9 februari PACC contest met de call PA6K
  • Donderdag 5 maart om 20 uur de ALV in Den Herd.


 

PACC 2020
Ook dit jaar willen we weer meedoen met de KAR en wel met de nieuwe Call: PA6K.
De PACC begint op zaterdag 8 februari 12:00 UTC en duurt tot zondag 9 februari 12:00 UTC.
Heb je zin om mee te doen? Meld je dan even aan via  webmaster@pi4kar.net
Rens PA1LAW en ik, (Loek) PD2LVB willen dan graag voor jullie het een en ander organiseren. Heb je zelf ideeën over antennes, hoogwerkers, apparatuur of andere zaken? Laat het ons weten dan gaan we er samen met jullie mee aan de slag.
Laten we de KAR weer op de kaart zetten en een leuke score maken met de PACC!
Bij voldoende deelnemers zullen we zorgen voor de inwendige mens en jullie ideeën.
​Groetjes Rens en Loek,

 


 

3D Printing
KARlid Rens Wouterse PD1LAW heeft laatst bij VERON in Eindhoven een lezing gehouden over 3Dprinten, deze was zeer leerzaam en (prijstechnisch) verrassend.
Zie bijgaande link naar zijn presentatie:

 

Lezing 3D Printing door PD1LAW


PI2KAR

De repeater PI2KAR is weer actief vanaf het zorgcentrum in Bladel op rx 430,2875, tx 431,8875, tone 71.9.
Wij bedanken Twan PD1ACJ alvast voor de sponsoring van de kast, motorola’s en voeding en Peter PA3GUU voor 100 euro en natuurlijk Jos PD2JOS en Rick PE2AAB voor al het werk en tijd die zij hierin hebben gestoken.

Montage PI2KAR op het zorgcentrum in BladelMontage PI2KAR op het Zorgcentrum in Bladel


Onze penningmeester Loek PD2LVB (rechts) heeft een bierpakket overhandigd aan Toine Schilders PD1ACJ voor het belangeloos beschikbaar stellen van de de repeaterkast, voeding, besturing en 2 x Motorola voor onze nieuwe PI2KAR repeater. 👍🍾

Memorial Dick PD0JMC zondag 7 Juli

Het KARhome, de masten en alles er omheen, zouden er niet staan als Dick PD0JMC daar niet eindeloos veel vakkundige uren in had gestoken.

Dick was een bescheiden en rustige mens waarvoor voor geen berg te hoog was, “het moest gewoon perfect zijn”, anders maakte hij het niet. Zijn beroemde Suzuki busje zat vol met netjes geordend gereedschap en was voor elk karwei apart in een kistje verpakt.  Gaf hem een sjekkie en een kop thee met veel suiker en hij maakte in zijn timmerman overall dingen die na een vulkaanuitbarsting, aardbeving en tsunami nog als enigste overeind stonden.

Hij is helaas te vroeg gestorven, wij hebben bij zijn geliefde KARhome in januari waardig van hem afscheid kunnen nemen.

Het KARhome is altijd toegankelijk voor de KARleden en nu het hele gedoe om ons terrein voorbij is zal Dick’s werk nog jarenlang blijven bestaan.

Om Dick in herinnering te houden werd ons home op 7 juli omgedoopt door Joke de weduwe van Dick tot het JMChome, daarbij waren de familie en een aantal KARleden aanwezig. Wij hebben dit gezellig met een goede verzorgde BBQ gevierd en nog eens geproost op Dick.

Museum in Beweging

Geslaagde presentatie van onze hobby tijdens de, " museum in beweging", dag in Hooge Mierde door PI4KAR.

museum de bewogen jaren en PI4KAR


museum de bewogen jaren en PI4KAR
APRS Digi/Igate PI1GEO in Eindhoven actief

Sinds 2016 draait in Bladel de APRS digi PI1GPS, door de revival van APRS via alle digimodes loopt daar heel wat traffic overheen, de eerst volgende digi stond in Den Bosch en Bladel, er was dus een gat in Eindhoven. Nu actief met 20 watt op 12mtr, PI1GEO-10 in JO21SK te Eindhoven.


Visie Egyptische Poort Bladel

Wij hebben als radioclub PI4KAR na de openbare belofte van de wethouder in oktober 2016, "dat wij mogen blijven met ons clubgebouw", flink geïnvesteerd in onze home, techniek, infrastructuur en omliggend terrein. 

Het ledenaantal is toegenomen, we kunnen ons nu permitteren om jonge mensen uit de deze Kennisregio te informeren over techniek en communicatie. 
Wij houden de gemeente en partijen aan deze belofte om onze toekomst te zekeren.

Wij mogen blijven zitten op het terrein, waar precies en tegen welke voorwaarden is nog niet bekend. De Duivel zit altijd in de details en het venijn in de staart.


Donderdagavond 

Bijeenkomst in het KARhome, loop binnen vanaf 19.30

De radioshack is open, apparatuur en gratis koffie en koekjes staan klaar. 

Leemskuilen 16 B, 5531 NL, op het Gildeterrein in Bladel

 

 1e zaterdag van de maand          

Op de 1e zaterdagmiddag van de maand Clubmiddag, jullie zijn van harte welkom in het KARhome voor gratis koffie, thee, Oma’s cake en soms bitterballen. 

Af en toe moeten er wat klusjes aan en rondom het KARhome gedaan worden, maar daarnaast kun je natuurlijk altijd voor jezelf aan de gang met de beschikbare meetapparatuur, gereedschappen en materialen.

1e zaterdag van de maand bij PI4KARimmaterieelerfgoed bij PI4KAR
Hamnieuws

https://hamnieuws.nl/

Nieuws voor zendamateurs

Eerste radio-examens van 2020 afgenomen

2020-01-1009:17

redactie

Op 8 januari werden in Nijkerk (GLD) de eerste radio-examens van 2020 afgenomen. In Nijkerk mocht de Stichting Radio Examens (SRE) 13 kandidaten voor het F-examen opdagen. 7 van hen wisten de minimaal benodigde 35 goede antwoorden te geven (53,8%). Voor het N-examen mocht de SRE 24 kandidaten ontvangen. Van hen wist iedereen op 2 […]

Ronde PI4OTC naar de zaterdagmorgen

2020-01-0311:25

redactie

Na 245 uitzendingen in 138 maanden en meer dan 5.000 gemaakte verbindingen is de uitzendagenda van PI4OTC aangepast. Door de uitzenddag van woensdag naar zaterdag te verplaatsen en frequentie van 3692 kHz naar 3656 kHz te veranderen wordt na bijna 5 jaar continuïteit de volgende stap in het succes van PI4OTC gezet. Vanaf 4 januari […]

2


Veilingen bij de VERON Eindhoven

De veiling en verkoop is in principe elke 2e maandag van de maand in Wijkgebouw 't Slot, Kastelenplein 167, 5653 LX  Eindhoven, aanvang 20:00 uur.

De regels voor de veiling en verkoop: 1. De veiling- en verkoopavond van de Veron afdeling Eindhoven staat open voor alle radio-amateurs, die lid zijn van een van de amateur-verenigingen en/ of afdelingen in de regio, dus zowel Veron, VRZA als de KAR.2. Iedereen mag spullen ter veilig aanbieden. Een deel van de opbrengst ( 25% ) komt ten goede aan de afdeling Eindhoven; de rest is voor de verkoper.3. Spullen, die aangeboden worden, horen bij onze radio-hobby.4. Niet verkochte spullen moeten weer door de aanbieder mee naar huis worden genomen.Uit de praktijk is gebleken, dat de meeste zaken voor "kwartjes" van eigenaar wisselen, dus verwacht niet er rijk van te worden HI....Zie de convo van de VERON afdeling Eindhoven voor verdere data.  https://a13.veron.nl/agenda-2/ 

https://a13.veron.nl/agenda-2/E-mailen
Map